Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Οι 10 Νέες Τάσεις Ομορφιάς το 2010


To 2010 είναι πλέον εδώ και ο χειμώνας μπορούμε να πούμε πως ξέχασε φέτος να επισκεφτεί την χώρα μας και μπαίνουμε προς ολαταχώς στην Άνοιξη! Ας ρίξουμε μια ματιά λοιπόν από τώρα στις 10 πιο “hot” νέες τάσεις ομορφιάς της άνοιξης του 2010 όπως μας προτείνουν οι μεγάλοι οίκοι μόδας και οι καλύτεροι makeup artists του χώρου.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

# 1 Πολύχρωμες σκιές

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της χαρούμενης διάθεσης για την άνοιξη του 2010. Γλυκά και χαρούμενα χρώματα στο μακιγιάζ ματιών! Στις πιο έντονες παραλλαγές ήταν αποχρώσεις του μοβ, τιρκουάζ, πορτοκαλί, πράσινου και μέντας, σε μια σειρά από παστέλ έως και έντονα. Αλλά ποτέ τόσο έντονο ώστε να φαίνετα υπερβολικό. “Η εφαρμογή αυτών των χρωμάτων γίνεται με «ελαφρό χέρι » έτσι ώστε να μην φαίνονται υπερβολικα»”McGrath στο Dior. δήλωσε ο

EXPERT’S TRICK: Μια φωτεινή χρωματιστή σκιά από μόνη της μπορεί να είναι αταίριαστη, έτσι ο makeup artist Dick Page να το συνδυάζουμε με μαύρη μάσκαρα και μια λεπτή γραμμή eyeliner.

# 2 Χείλη σε πορτοκαλί-κόκκινο.

Κόκκινα χείλη! Αυτή η σεζόν περιείχε μια καλή δόση του κόκκινου- πορτοκαλί. Είτε ματ ή γυαλιστερά, η σκιά ήταν συνδεθεί συνήθως με λίγο περισσότερο από μάσκαρα και διακριτική χρήση του makeup. Περιγράφοντας τις γυναίκες με χείλη στην απόχρωση της παπαρούνας στην Prada, ο μακιγιέρ McGrath είπε, “Είναι σούπερ Femmes Fatales

EXPERT’S TRICK: H Makeup Αrtist Lisa Butler, συνιστά την εφαρμογή μιας έντονης απόχρωσης του κόκκινου κραγιόν ή gloss μόνο στο κέντρο των χειλιών, και άπλωμα του χρώματος με το δάχτυλό σας.

# 3 Στριφογυριστά Σινιόν

Τα ωραιότερα σινιόν ήταν τα λιγότερα πολύπλοκα! Οι στυλίστες μάζεψαν απλώς τα μαλλιά, τυλίγοντάς τα σε σινιόν με ένα απαλό στρίψιμο, και τα έπιασαν σε αρκετά σημεία ίσα ίσα για να το σταθεροποιήσουν…κάπως. «Είναι σαν να μοιάζουν έτοιμα να πέσουν», είπε ο Eugene Souleiman στο Dolce & Gabbana. “Αυτό είναι που τους δίνει αυτό το σουπερ ατημέλητο χαλαρό look.”

EXPERT’S TRICK: “Ένα χαλαρό σινιόν είναι λιγότερο πιθανό να λυθεί αν κρεπάρετε πρώτα τα μαλλιά “συμβουλεύει ο κομμωτής Sam McKnight, ο οποίος δένει τα μαλλιά σε αλογοουρά, μετά την κρεπάρει και στο τέλος τα τυλίγει σε σινιόν.

# 4 Κοτσίδες

Οι παχιά πλεξούδες της δεκαετίας του ‘70 επιστρέφουν και είναι η νέα cool τάση. Σε κάποιες επιδείξεις έγιναν από extensions. To look μπορεί να δείχνει γλυκό, με την πλεξούδα ψηλά το κεφάλι. Ο McKnight αναφέρθηκε στις πλεξούδες Dsquared ως “νεανικές, casual, και αρκετά σέξι.”

EXPERT’S TRICK: Για να δημιουργήσετε την χαλαρή πλεξούδα του Giambattista Valli, o κομμωτής Orlando Pita προτείνει να τραβήξετε κάπως τα πλαινά από τα μαλλιά πλεγμένα σε πλεξούδες σφιχτά, για να χαλαρώσουν ” Αυτό δημιουργεί την απαραίτητη απαλότητα για πιο χαλαρό και μοντέρνο look” δηλώνει.

# 5 Έντονες βλεφαρίδες

Για έντονες βλεφαρίδες, βάλτε στρώσεις μάσκαρα στις πάνω και κάτω βλέφαρίδες. Ορισμένοι μάλιστα μακιγιέρ χρησιμοποίησαν για έντονο αποτέλεσμα στις επιδείξεις διάφορα τεχνάσματα, όπως δύο λωρίδες ψεύτικων βλεφαρίδων στον Marc Jacobs ή ενσωμάτωση υφάσματος μεταξύ των βλεφαρίδων στον Louis Vuitton.

EXPERT’S TRICK: Για έντονες βλεφαρίδες που δεν είναι όμως υπερβολικές η makeup artist Tom Pecheux εφαρμόζει μαύρη μάσκαρα για όγκο και μετά μια στρώση από καφέ και δηλώνει πως “Αυτό δίνει την απαραίτητη πυκνότητα στις βλεφαρίδες, αλλά το καφέ χρώμα τις κάνει να φαίνονται περισσότερο φυσικές”.

# 6 Ματ Σκιές

“Τα ματ χρώματα προσφέρουν ένα πιο διακριτικό τρόπο να κάνουμε το smoky look», είπε ο μακιγιέρ Philips στο οίκο Fendi. Οι ειδικοί χρησιμοποίησαν απαλές αποχρώσεις του καφέ και γκρι- μερικές φορές ματ, μερικές φορές ελαφρώς ιριδίζον-και τέλος αρκετή μάσκαρα. “Αυτά τα πιο ουδέτερα «ήσυχα» χρώματα δείχνουν φανταστικά με μεγάλες, έντονες βλεφαρίδες,” είπε ο Philips.

EXPERT’S TRICK: Το μαύρο eyeliner είναι πολύ βαρύ για αυτό το look, έτσι o Philips τονίζει την γραμμή κατά μήκος των βλεφάρων είτε με bronze ή δαμασκηνί σκιά ματιών.

#7 Μωβ Χείλη

Τα Ανοιξιάτικα Ροζ χείλη είχαν την μεγαλύτερη ποικιλία από όλα τα beauty trends της φετεινής σεζόν. Αποχρώσεις του μωβ έδειχνε αισθησιακές, όταν συνδυαζόταν με τα μουτζουρωμένο μακιγιάζ στα μάτια ή όταν το χρώμα είχε super glossy φινίρισμα, όπως στην επίδειξη Fendi. Ο Philips, περιγράφει το look ως «κοριτσίστικο 70΄ς»

EXPERT’S TRICK: Ένα ματ μωβ κραγιόν μπορεί να δείχνει «στεγνό», δείχνει καλύτερο σε κρεμώδες ή γυαλιστερό τύπο, ή απλά δοκιμάστε ένα gloss.

# 8 Αξεσουάρ Μαλλιών

Σε μερικές επιδείξεις, τα αξεσουάρ στα μαλλιά ήταν περισσότερα από εκείνα για το σώμα! Χτένες, μπαρετες, και κορδέλες στοιβαγμένα ακόμα και όλα μαζί-και ήταν εντυπωσιακό! Στη Chanel, κάθε μοντέλο φορούσε ένα διαφορετικό αξεσουάρ, το οποίο McKnight περιγράφεται ως «σέξι και τσαχπίνικο.”

EXPERT’S TRICK: Για να κάνετε ένα σινιόν πιο ξεχωριστο, χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο χτένι ή στερεώστε το σινιον σας παράκεντρα στο κεφάλι, όπως στον McKnight και Chanel.

# 9 Ανέμελα μαλλιά

“Τα μαλλιά αυτή τη σεζόν είναι λίγο απεριποίητα, δήλωσε ο Guido στον Versace. Δύο διαφορετικοί στυλίστες που αναφέροντα στην τάση ως “λαμπερό grunge.” Για τη δημιουργία αυτης της επιμελώς απεριποίητης εμφάνισης, οι στυλίστες απλώς στέγνωσαν τα μαλλιά με πιστολάκι ανακατεύοντας τις τούφες και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν ένα μεγάλης διαμέτρου σίδερο για να δημιουργήσουν χαλαρά κύματα.

EXPERT’S TRICK: Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος, λέει ο Souleiman, είναι να στριφογυρίστε τα μαλλιά σε ένα χαμηλό σινιόν και να τα ψεκάστε με ένα σπρει διαμόρφωσης. Μετά από 20 λεπτά, αφήστε τα μαλλιά κάτω και ανακινείστε τα απαλά με τα χέρια σας.

# 10 Λαμπερό δέρμα.

Τα ανήσυχο πνεύμα της εποχής μεταφράστηκε σε δέρμα που κυριολεκτικά λάμπει. Μερικοί καλλιτέχνες το πέτυχαν αυτό με μπεζ ή off white shimmer το οποίο άπλωσαν στα ζυγωματικά, τη μύτη και το τόξο του στόματος. Άλλοι απλώς άπλωσαν ενυδατική κρέμα στο δέρμα για την λαπμπερή όψη με φυσική γυαλάδα.

EXPERT’S TRICK: Για την καθημερινότητα, επιλέξτε ένα shimmering highlighter που είναι κοντά στο φυσικό τόνο του δέρματος σας. Με απόχρωση στο χρώμα της σαμπάνιας ή ότιδήποτε σε ανοικτό μπεζ είναι η καλύτερη επιλογή για τα χλωμά δέρματα. Προτιμήσε χρυσή απόχρωση για να κολακεύσετε μεσαίου χρώματος δέρμα, ενώ σε σκούρο δέρμα, ένα bronze highlighter είναι καλύτερο.

VN:F [1.7.9_1023]

1 σχόλιο:

  1. Ti oraies pou einai oi taseis gia tin Anoiksi anipomono na tis dokimaso!Vrika kai ena diagonismo kathos xazeua sto facebook pou klironei dorean simvoules omorfias prosopika apo eidikous epaggelmaties tis loreal k dora apo loreal!To moirazomai mazi sas http://bit.ly/diTv5r

    ΑπάντησηΔιαγραφή