Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Πώς να ψωνίσεις έξυπνα και στις εκπτώσεις


Ακόμη και μια στις τόσες, όλες πιάνουμε τον εαυτό μας να πέφτει "θύμα" της διαφήμισης ή της μόδας και από κει και πέρα χρειαζόμαστε στ΄αλήθεια κάποιες συμβουλές τις οποίες αν τηρούμε θα γίνουμε έξυπνοι καταναλωτές και θα ακολουθούμε την μόδα χωρίς να είμαστε υποχείριά της. Ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές και την επόμενη φορά θα ψωνίσετε εξυπνοτέρα!



1. Οτιδήποτε κι αν αποφασίσετε να αγοράσετε, να έχετε στο νού σας πως πρέπει απαραιτήτως να συνδυαστεί με κάτι που προϋπάρχει στην ντουλάπα σας.

2. Μην αγοράζετε πολλά πράγματα του ιδίου χρώματος, ακόμη και αν έχετε πειστεί οτι σας ταιριάζει. Κανείς δεν θα προσέξει τα 10 διαφορετικά μπλουζάκια σας αν είναι όλα κόκκινα ή άσπρα.

3. Σε κάθε περίπτωση, όταν ξεκινάτε για ψώνια, θα βάλετε ένα ανώτατο όριο στα χρήματα που θα ξοδέψετε και ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΕ

4. Η πιο βασική ερώτηση από όλες: Στ' αλήθεια το χρειάζεστε; Το οτι βγαίνει στις εκπτώσεις σε καλή τιμή δεν σημαίνει οτι απαντάτε ...καταφατικά στην προηγούμενη ερώτηση.

5. Μην ξεγελιέστε από τον τρόπο που στυλιζάρονται τα ρούχα στις βιτρίνες και στις κούκλες των μαγαζιών. Προσπαθείστε να φανταστείτε το "αντικείμενο του πόθου σας", στο δικό σας σπίτι, στη δική σας ντουλάπα, στο δικό σας σώμα και αν αντέχει ακόμη, τότε προχωρείστε στην αγορά.

6. Μη αγοράζετε κάτι το οποίο ... δεν έχετε πού να φορέσετε. Αν δεν υπάρχει κοινωνική ζωή ή αντίστοιχος κύκλος που να απαιτεί κάποιου είδους ντύσιμο, αφήστε το στο ράφι. Αν παρουσιαστεί ένα σχετικό γεγονός, θα το αγοράσετε τότε.

7. Σιγουρευτείτε για το τί αγοράζετε και πότε το αγοράζετε, γιατί η μόδα είνια πολύ ρευστό πράγμα και πολλά είδη απαξιώνονται τελείως την επόμενη σεζόν. Σκεφτείτε ή με πιο "καλσσικούς όρους" ή φροντίστε να μάθετε τί θα αντέξει και την επόμενη σεζόν, ώστε να εστιάσετε σε αυτά. Συμβουλευτείτε σχετικό άρθρο: http://www.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου