Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Όλες οι νέες τάσεις για Άνοιξη-Καλοκαίρι 2010 (και πώς να τις φορέστε!)

Οι σχεδιαστές φέτος δεν έβαλαν όρια στην φαντασία τους και ανάμειξαν στη χρωματική τους παλέτα παστέλ, γήινες αλλά και φανταχτερές αποχρώσεις πάνω σε ''πολυσχιδή'', τζην αλλά και μινιμαλιστικά υφάσματα. Το πιο εντυπωσιακό βέβαια είναι ότι όλα αυτά συνδυάζονται αταιριαστά (αλλά τόσο ταιριαστά) μεταξύ τους! Απολαύστε τα..!

Blue Jean: για άλλη μια χρονιά, σορτς σαλοπέτες, μίνι φορέματα και κολάν με πάτσγουορκ επιρροές 
 <->


Λευκό (φυσικά): Το είχαμε αναφέρει και στις προηγούμενες αναρτήσεις ότι το λευκό είχε μία θέση σε κάθε φετινή πασαρέλα και πώς όχι μάλιστα, αφού αν δε βάλουμε το καλοκαίρι άσπρα πότε θα τα βάλουμε; Total white είναι total minimal και μπορείτε να το αναβαθμίσετε με φίνα υφάσματα όπως το satin και τη δαντέλα. Μη διστάσετε ακόμα και στο layering (το ένα ρούχο μέσα στο άλλο-ευφάνταστοι συνδυασμοί).
<->

  

Παστέλ: ''Ήσυχα'' χρώματα πάνω σε αέρινα υφάσματα αλλά με εντυπωσιακούς συνδυασμούς από απαλό φυστικί, ροζ και γαλάζιο κουφετί και ανοιχτό λεμονί. Συνδυάστε τα και με την παρακάτω τάση...
<->

Lingerie: Εσώρουχα φορεμένα σαν basic κομμάτι της εμφάνισής σας, σατέν και δαντέλα ως πρωταγωνιστές με nude αποχρώσεις αλλά γιατί όχι και μαύρο και παστέλ; Μινιμάλ διαθέσεις παρακαλώ, όχι prints με γατάκια, αρκουδάκια και καρδούλες. 
<->

 

Άσπρο/ Μαύρο αλλά και Γκρι: Και ναι, ο all time classic συνδυασμός άσπρο-μαύρο καλά κρατεί και φέτος. Μην το αφήσετε μονότονο και μοιάζετε με σερβιτόρα catering. Τολμήστε με see through, δαντέλες, μεγάλα prints, ρίγες, ρόμβους αλλά και τονισμένους ώμους. Το γκρι, ως παιδί των άλλων δύο χρωμάτων, επιτρέπεται σε όλες τις αποχρώσεις αλλά και σε όλα τα υφάσματα (σταχτύ, ποντικί με σατέν, με δαντέλα, με οργάντζα...).
 <->

 

Militaire: Άλλο ένα 40's που επιστρέφει  και μας αρέσει. Καπαρντίνες, φόρεματα με κουμπιά από πάνω ως κάτω, χακί, λαδί και παραλλαγές. Το Militaire ξεκίνησε μεταξύ των δύο παγκοσμίων πολέμων, τίμης ένεκεν και αφορμή νέας τάσεις, τότε που οι κυρίες πέταξαν τα δαντελένια γάντια τους και τα σατέν φορέματά τους. Εσείς γιατί να μην τα συνδυάσετε όλα μαζί; Τολμήστε επίσης την ανάμειξη και με τα χρώματα των μπαχαρικών. 
 <->



Prints: Τα πάντα όλα απεικονίζονται στα αποτυπώματα των σχεδιαστών φέτος: επιρροές από Βυζάντιο, από πίνακες ζωγραφικής, γεωμετρία, λουλούδια υπερμεγεθή, λαχούρια... Φορέστε τα σε total look ή αναμείξτε τα. Αποφύγετε έντονο μακιγιάζ ή αξεσουάρ. Τα ρούχα είναι έργα τέχνης από μόνα τους. 
<->

Future/ Space: Δεν είναι ανάγκη να ξεπατικώσετε το Star Trek για να πάρετε ιδέες. Τα συστατικά είναι απλά (αλλά τόσο περίτεχνα!). Τονίστε τους ώμους, φορέστε futur υλικά και διάφανο πλαστικό. Δοκιμάστε τα με vintage επιρροές.( κρύσταλλα, τούλι, δαντέλα).
<->
 

Κρύσταλλα:  Όπως μόλις αναφέραμε τα κρύσταλλα επιστρέφουν δυναμικά να στολίσουν όλα τα προηγούμενα κομμάτια που προτείναμε: το λευκό σακάκι με τους τονισμένους ώμους, το lingerie φόρεμα, το nude minimal φόρεμα.
<->

 

Βολάν: Από μικρά σε διακριτικά ντραπέ των ντεκολτέ μέχρι τεράστια που θυμίζουν από μαρκησία μέχρι τσιγγάνα, σε φούστες, σε φορέματα, ασύμμετρα αλλά και μίνι καταλαβαίνουμε ότι όλα επιτρέπονται, καθώς δεν πάυει να αποτελεί ρομαντική πινελιά. Επίσης συνδυάζεται με τις προαναφερθείσες τάσεις. Τολμήστε τα με τζην, με prints, με militaire!
<->

 

Μίνι / Σορτς: Εδώ μία λέξη αντιστοιχεί: δίαιτα!(καλά δύο): και γυμναστική! Οι φετινές τάσεις επηρρεασμένες από τα 40's, όπως προείπαμε, αλλά και από την disco, που όλο το χειμώνα κυριολεκτικά διέταξε τη μόδα, απαιτούν σορτς και μίνι κοντά. Πολύ κοντά! Κοντά και minimal ώστε η έμφαση να δίνεται στα πάνω πατώματα (σακάκι, μπλούζα ή πουκάμισο). Φορέστε τα με χαμηλά σανδάλια ή μποτάκια ως τον αστράγαλο.
<->


Μαρινιέρα: Έχει γίνει πλέον must το navy look και μας αρέσει! Οι μεγάλοι σχεδιαστές το προτείνουν για όλες τις ηλικίες και δεν είναι δύσκολο να γίνει cheap and chic. Λευκό, μαύρο, μπλε σε ultimate συνδυασμό με το κόκκινο, με γεωμετρικές λεπτομέρειες όπως ριγέ και πουά, τολμήστε χωρίς να φοβάστε την υπερβολή. Αν θέλετε κάτι πιο minimal επενδύστε στις λεπτομέρειες (λευκά γάντια, κουμπωτά σκουλαρίκια, λευκά peep-toes αλλά και έντονο κόκκινο κραγιόν. Αν θέλετε κάτι πιο νεανικό ή πιο grunge, καταφύγετε στο London style με τα ίδια χρώματα σε πιο έντονες αποχρώσεις και πολύ layering. (μπλε ηλεκτρίκ κολάν, T-shirts με στάμπες από τη βρετανική σημαία, κόκκινα βινύλ ankle boots, έντονες πολυκατευθυνόμενες ρίγες).

Υπενθυμίζουμε όπως και σε κάθε ανάρτηση άλλωστε, πως αυτές οι τάσεις είναι προτάσεις. Δεν είναι ανάγκη να χρεωθείτε χιλιάδες ευρώ για να κοπιάρετε όλο το σύνολο της πασαρέλας. Μην ξεχνάτε πως είναι κι αυτή μια θεατρική σκηνή όπου πρωταγωνιστούν τα ρούχα και φυσικό είναι το όλο makeover να είναι extreme. Μια έξυπνη γυναίκα ξέρει πως να ''διαβάζει'' τη μόδα και με το δικό της budget αλλά και τη δική της προσωπική ενδυματολογική ταυτότητα μπορεί να να είναι chic και in fashion. 

* Σε επόμενη ανάρτηση θα αφιερώσουμε χρόνο στα αξεσουάρ!
** Όλες οι φωτογραφίες είναι από τα φετινά ντεφιλέ των: Marc Jacobs, D&G, Moschino, Elie Saab, Jean Paul Gaultier,  Christian Dior, Anne Valerie Hash, Chanel.


By: Sandy Antonakaki 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου