Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Τί προτείνει το Τόκυο για Άνοιξη- Καλοκαίρι 2010

Οι προτάσεις για τη μόδα δεν έχουν όρια και περιορισμούς αλλά ούτε και σύνορα! Έτσι και από το μακρινό Τόκυο, παίρνουμε στυλιστικές προτάσεις για το τί θα φορέσουμε την άνοιξη και το καλοκαιρι που μας έρχεται. Να σημειωθεί ότι παρόλο που οι σχεδιαστές είναι Ιάπωνες, οι επιδείξεις των περισσοτέρων έγιναν στη Νέα Υόρκη. Για να δούμε λοιπόν ποια χρώματα μας έρχονται από την μακρινή ανατολή...
Τα αέρινα και απαλά (ασφαλώς) υφάσματα πρότειναν και οι ιαπωνέζικοι οίκοι με δημιουργίες από σατέν, οργάντζα αλλά και βαμβακερά. Με χρώματα της φύσης όπως, πράσινο (τόσο πράσινο δεν είδαμε στην ευρωπαϊκή πασαρέλα φέτος), μπλε, της άμμου αλλά και μωβ ήταν η παλέτα της φετινής πασαρέλας του Τόκυο. 




Εντύπωση παρά ταύτα δημιουργεί η έντονη χρήση και του μαύρου, παρόλη την ανοιξιάτικη διάθεση. Έντονα ήταν και τα σχέδια πάνω στις δημιουργίες, όπου σπάνια εντοπιζόταν μονοχρωμία ή total colour look. Είτε λουλούδια, είτε γεωμετρικές λεπτομέρειες αλλά και σχέδια που θυμίζουν έντονα hippie look δεν άφηναν κανένα ίχνος μονοτονίας στην εμφάνισή τους.


Συμπέρασμα: Αν μας αρέσουν οι προτάσεις των φίλων Ιαπώνων (από τις φωτογραφίες δηλαδή γιατί από το στόμα τους δε θα καταλάβουμε λέξη- πιστέψτε μας!) και επιθυμούμε να ντυθούμε αναλόγως θυμηθείτε: χρώματα από όλη τη φύση, σχέδια έντονα, υφάσματα αέρινα και δροσερά.

 

Photos: 1.  United Bamboo
2+5. Issey Miyake
3+4 Yohji Yamamoto


By: Sandy Antonakaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου