Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Σοφία Κοκοσαλάκη: ΤΟ «GREEK CHIC» ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ


Απλή, δημιουργική, ανατρεπτική. Το νέο μεγάλο όνομα της διεθνούς μόδας είναι από την Κρήτη και  περήφανη για αυτό.

Η ιστορία της Σοφίας είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. 
Κόρη Ηρακλειώτη πολιτικού μηχανικού και Χανιώτισσας δημοσιογράφου, η Σοφία κατάφερε να βρει το δρόμο της διεθνούς καταξίωσης σε έναν από τους δυσκολότερους επαγγελματικούς τομείς.
Σχεδίασε τα πρώτα της ρούχα σε ηλικία έξι ετών. Τελειώνοντας την Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αμφιταλαντεύτηκε για λίγο μεταξύ δικηγορίας και δημοσιογραφίας. Το ξεκίνημα της  σταδιοδρομίας της στο χώρο της μόδας έγινε πριν από πέντε περίπου χρόνια όταν άρχισε σπουδές σχεδίου μόδας στην κoρυφαία Σχολή Καλών Τεχνών του Λονδίνου, St Martins College. "Στην Ελλάδα δεν μπορείς να εξελιχθείς σε αυτό το χώρο, δεν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις ακόμη. Δυστυχώς, έπρεπε να φύγω". Αποφοιτώντας σχεδίασε την πρώτη της μικρή κολεξιόν. "Στην αρχή όλα ήταν μπερδεμένα. Τα λεφτά που είχα στη διάθεση μου έφταναν για οκτώ όλα κι όλα κομμάτια. Ήμουν όμως πολύ τυχερή γιατί προκάλεσαν αμέσως το ενδιαφέρον". Σε λίγο καιρό θα κάνει την πρώτη της επίδειξη μπροστά στα βλέμματα συντακτών μόδας εντύπων, όπως η αμερικανική Vogue, το W και οι New York Times. "Eυτυχώς στο Λονδίνο δίνουν πολλές ευκαιρίες σε νέους", λεει με ευχαρίστηση.
Σήμερα, η Σοφία έχει καταφέρει να επηρεάζει διεθνείς οίκους μόδας με φόρμουλα την εκσυγχρονισμένη επαναφορά μινωικών, κλασσικών ελληνικών και κρητικών ενδυματολογικών στοιχείων. Η Ελλάδα ξανά στο mainstream… 

www.stigmes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου