Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Τί να φορέσετε στο 1ο ραντεβού


Ωραία...Τον είδαμε, τον θελήσαμε, μας ζήτησε να βγούμε. Όλα κανονίστηκαν: ώρα, μέρος...αλλά τί θα βάλουμε;;; Ελάτε που δε σας νοιάζει! Τί κάνατε τότε 2 ώρες μεταξύ ντουλάπας και καθρέφτη την τελευταία φορά που θα βγαίνατε ραντεβού; Να καίγατε θερμίδες αποκλείεται, η απόσταση μισού μέτρου είναι μηδαμινή θερμιδική απώλεια! Ω, ναι, σας πήραμε χαμπάρι αλλά τα καλά νέα είναι ότι τα πράγματα είναι πιο απλά από ότι τα φαντάζεστε.



Το πρώτο ραντεβού είναι σημαντικό γιατί εκτός των άλλων σχηματίζεται η πρώτη, που είναι και η σημαντικότερη, εικόνα για το υποψήφιο έτερον ήμισυ, καθώς σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες και στατιστικές, απαιτούνται λιγότερα από 10 δευτερόλεπτα για να προκύψει η γνώμη κάποιου για κάποιον άλλον που γνωρίζει. Δεν πιστεύουμε να υπάρχει καμία γυναίκα που να θέλει να  δίνει την εντύπωση της κακοντυμένης, της λατέρνας, της άπλυτης, της τσαπατσούλας, του fashion victim. Θεμιτή είναι η καλύτερη δυνατόν παρουσία με τα αληθινά μας πάντα χαρακτηριστικά.


Ο πρώτος και σημαντικότερος παράγοντας είναι το μέρος που θα πάτε. Παρεπιπτόντως σοφό θα ήταν να πάτε κάπου όπου θα μπορείτε να κουβεντιάσετε. (Φανταστείτε να πάτε σε ένα club όπου η μουσική θα είναι εκκωφαντική, οι υπόλοιπες κοπέλες ημίγυμνες και οι μαντράχαλοι να σας στριμώχνουν για να πάνε τουαλέτα!). 

Όπως και να έχει ο χρυσός κανόνας των αντρών είναι ένας (αλλά δεν μας το λένε- ή μήπως δε θέλουμε να τον πιστέψουμε;): LESS IS MORE! Εν ολίγοις: όσο λιγότερα τόσο καλύτερα. Κι όμως οι άντρες μας θέλουν λιτές. Προσοχή όμως: λιτές, όχι απεριποίητες. Και κάπου εδώ μπαίνει σε λειτουργία το γυναικείο σχέδιο: έχεις τα κότσια και τον τρόπο να δείχνεις επιμελώς φυσική και ολίγον ατημέλητη; Να μην φαίνεται δηλαδή ότι ξόδεψες 3 ώρες μπροστά στον καθρέφτη για να ετοιμαστείς αλλά αντιθέτως, να εμφανιστείς με στυλ ‘’ έφερα τον υπέροχο εαυτό μου, έτσι είμαι’’. Πώς γίνεται αυτό; Το μακιγιάζ όσο πιο naturel και nude γίνεται (Βλέπε παρακάτω), το ντύσιμο κομψό, σικ αλλά ανεπιτήδευτο, τα μαλλιά περιποιημένα αλλά όχι τούρτα!


Όπως ειπώθηκε ήδη, παίζει σημαντικό ρόλο πού θα πάτε. Για παράδειγμα, αν πάτε κινηματογραφο ένα skinny jean, με μπότες ή πέδιλα , ανάλογα την εποχή, και ένα stretch μπλουζάκι ή πουκαμισάκι είναι ιδανικά. Αν προτιμήσετε κάποιο μπαρ για ποτό, το ίδιο outfit προτείνεται αλλά αναβαθμίστε το με ψηλοτάκουνες γόβες ή ankle boots

Αν πάτε για φαγητό δώστε βάση στο πάνω μισό μέρος του σώματός σας καθώς αυτό θα βλέπει την περισσότερη ώρα: ένα μπλουζάκι με ευρυματική στάμπα ή αποκαλυπτικό στους ώμους θα τον κάνει να μην ξεκολλήσει τα μάτια του από πάνω σας. Αν θελήσετε να βάλετε ντεκολτέ, μην το παρακάνετε, καθώς θα ανοίξετε τον ασκό του Αιόλου (ξέρετε: με θέλει μόνο για σεξ, δεν τον ενδιαφέρει η προσωπικότητά μου; και τα συναφή). Αξεσουάρ minimal και διακριτικά. Αν φορέσετε μονόχρωμα, σπάστε την μονοτονία με χρωματιστές λεπτομέρειες. Αποφύγετε φούξια, πορτοκαλί και λαχανί σε μεγάλες δόσεις. 

Παρόλα αυτά, όταν λέμε απλά, μην πάτε και τελείως χύμα γιατί εκεί θα δώσετε το αντίθετο μήνυμα, ότι δηλαδή δεν έχει και πολύ σημασία για εσάς αυτή η συνάντηση. Με λίγα λόγια αν εμφανιστείτε με φούτερ ή φόρμα ή all star ή σαγιονάρες, πετσετέ σορτσάκι, λερωμένα- ξεχυλωμένα-ελαττωματικά ρούχα, ε, συγνώμη αλλά πού πάτε μαντάμ;


Τα μαλλιά σας δεν είναι απαραίτητο να τα έχετε φορτώσει με λακ, αφρό, χρυσόσκονη, τσιμπιδάκια, φτερά και ό,τι άλλο θυμίζει Μάρθα Καραγιάννη στα μιούζικαλ του Δαλιανίδη! Ούτε θα χαλάσει ο κόσμος αν δεν έχετε πάει κομμωτήριο. Τα φρεσκολουσμένα μαλλιά δείχνουν υγιή και λαμπερά και αυτό αρκεί. Αν πετάνε ή φουντώνουν, ok, μπορείτε να βάλετε λίγο κερί. Οι αφέλειες, εφόσον σας πηγαίνουν, βγάζουν έναν πιο γλυκό εαυτό (κάτι που εκτιμάνε τα αρσενικά) ενώ οι στυλιζαρισμένες φράντζες έναν πιο αυστηρό εαυτό, τύπου: είμαι και λίγο bitch (αν αυτό θέλετε, πάσο).


Μια νέα ‘’μόδα’’ στα μυαλά των αντρών είναι η εμμονή με τα άκρα. Όλο και περισσότεροι δηλώνουν ότι κρίνουν τα άκρα και όπως λέει και η έκφραση πρέπει να είμαστε περιποιημένες ‘’από την κορυφή, ως τα νύχια΄΄. Δεν επιβάλλεται να έχετε κάνει παπάδες στα νυχάκια σας (jel, French, σχέδια με γατούλες ή κεραυνούς). Συμμετρικά, καθαρά και περασμένα με ένα ωραίο βερνίκι είναι υπεραρκετά, τόσο για τα χέρια όσο και για τα ποδαράκια σας. Και εδώ παρακαλείσθε να μην τα βάψετε λαχανί, πορτοκαλί, κομοδινί (τουλάχιστον στο 1ο ραντεβού συγκρατηθείτε!).
Και περνάμε στο απόλυτο φάουλ των περισσότερων ραντεβού, στο θέμα για το οποίο μιλάνε οι περισσότερο άντρες στις κολλητές τους: το μακιγιάζ! Όταν σας είδε στον ηλεκτρικό, είχατε τα ωραία μαλλάκια σας μαζεμένα και το βάψιμό σας περιορίστηκε στη μάσκαρα- μολύβι. Γιατί τώρα καλή μου κοπέλα να σκάσεις μύτη με τρεις στρώσεις make up και άλλες τόσες πούδρα, που θα καλύπτεται από τόνους ρουζ και glitter (που είναι και πασέ) ;;; Για να μη σχολιάσω τη μάσκαρα που κάνει τη βλεφαρίδα κάγκελο ή τις υπερμεγεθείς fake βλεφαρίδες, που ένα βήμα κάνουν αυτές και άλλο ένα η κόρη του ματιού. Και φυσικά το έντονο περίγραμμα με το πλούσιο ενυδατικό κραγιόν που έχει καταπλακωθεί από λίτρα lip-gloss με ενσωματωμένη ασημόσκονη! Υπερβάλλουμε; Κι όμως! Έτσι  παρουσιάζονται οι περισσότερες. Όλα αυτά καλά και άγια, αλλά όχι μαζί, όχι τέτοια ποσότητα! 

Ο διεθνής απόρθητος κανόνας είναι ένας και απλός: ή θα τονιστούν τα μάτια ή τα χείλη. Ποτέ όλα μαζί. Επί παραδείγματι προτείνουμε: Απαλή σκίαση στα μάτια με πολύ λεπτή στρώση μαύρο eye-liner και μάσκαρα, λευκό μολύβι στο κάτω εσωτερικό του ματιού και ροζ ανοιχτό ή φούξια ή μωβ κραγιόν. Επίσης βεραμάν αποχρώσεις στα μάτια με μπλε ή πράσινη μάσκαρα και κραγιόν μπεζ ή στο χρώμα των χειλιών. Μπορείτε αντί για κραγιόν να χρησιμοποιήσετε μόνο nude lip-gloss. Αν θέλετε πιο κόκκινα χείλη, τότε απλώστε μια απαλή περλέ σκιά στα μάτια με λίγη μάσκαρα και τονίστε με το παθιασμένο κόκκινο τα χείλη. Δεν είπαμε κάτι τραγικό, τραγικά είναι μάλλον αυτά που έχουν αντικρύσει κατά καιρούς οι άντρες (βλέπε: μαύρη σκια, μαύρο μολύβι, μπορντώ κραγιόν-μπρρρ!) Πριν αποφασίσετε ποιο μακιγιάζ θα κάνετε, σκεφτείτε τί φωτισμό θα έχει εκεί που θα πάτε, ώστε να βρείτε αυτό που σας κολακεύει περισσότερο.



Το ερώτημα βέβαια είναι αν πάει καλά το 1ο ραντεβού και προκύψει το 2ο τί θα βάλουμε, αλλά αυτό λίγο-πολύ θα κριθεί από την ψυχογράφηση του πρώτου και φυσικά από την εκάστοτε ψυχολογική κατάσταση που θα είστε. Μην ξεχνάτε όμως σε κάθε ραντεβού, παντού και πάντα, προσποιητά ή ανεπιτήδευτα (το προσποιητό κάποια στιγμή υιοθετείται και παύει να είναι ψεύτικό) να μη ξεχνάτε να φοράτε το πιο όμορφο χαμόγελό σας, γιατί μόνο αυτό μπορεί να τονίσει τα μάτια σας και να σας χαρίσει λάμψη, ισοδύναμη με 10 ενυδατικές! Καλή τύχη!

By: Sandy Antonakaki

1 σχόλιο: