Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Τα 5 καλύτερα βιβλία για τη μόδα



Σίγουρα δεν θα έλεγες όχι σε ένα ξεκούραστο ξεφύλλισμα ενός βιβλίου coffee table με φωτογραφίες από το backstage του John Galliano ή από τις πιο δυνατές στιγμές της μόδας μέσα από την ιστορία της ιερής βίβλου των fashionistas, της Vogue. Εμείς ψάξαμε και ανακαλύψαμε τις καλύτερες εκδόσεις που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2010 και πραγματικά χαρήκαμε γιατί...απ' όλα έχει ο μπαξές!


Θα μάθουμε συγκλονιστικές λεπτομέρεις για την ζωή του Olivier Theyskens, θα απολαύσουμε τον ερωτισμό μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Karl Lagerfeld, θα εντρυφήσουμε στο έργο του Pierre Cardin μέσα από μια επετειακή έκδοση. Ενώ ακόμα θα ρίξουμε φως στην δολοφονία του Gianni Versace και θα μιλήσουμε για βρετανικό στιλ με την βοήθεια της σχεδιάστριας Luella Bartley.



1) “Olivier Theyskens”: The other side of the Picture”: Μέσα από το βιβλίο της δημοσιογράφου της Vogue Sally Singer και του φωτογράφου Julien Claessens, ξετυλίγουμε την εκκεντρική προσωπικότητα του Olivier μέσα από εκπληκτικές backstage φωτογραφίες από τα fashion shows του αποτυπώνοντας το ρομαντικό ύφος και την αισθητική του προσέγγιση.



2) “The Beauty of Violence”, Karl Lagerfeld: Μέσα από τον φακό του, ο Lagerfeld θέλει να απεικονίσει το ερωτικό παιχνίδι μέσα από αναρίθμητες εκφράσεις του προσώπου και του σώματος. Το βιβλίο αποτελεί την πιο πρόσφατη απόπειρα του να απεικονίσει την ενσάρκωση του Έρωτα.Tip: Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 31 Μαΐου 2010. Εάν όμως σπεύσετε στο Amazon θα έχετε 17% έκπτωση.



3) House of Versace: The Untold Story of Genius, Murder, and Survival: To πολυαναμενόμενο βιβλίο για την ζωή του Gianni Versace. Η δημοσιογράφος της Wall Street Journal Deborah Ball εστιάζει στη λαμπερή ζωή του Ιταλού μόδιστρου, στο απόγειο της καριέρας του αλλά και στην δύσκολη εποχή του οίκου μετά τον τραγικό του θάνατο.



4) Pierre Cardin: 60 Years of Innovation: Ο γαλλικός οίκος της κομψότητας και της πολυτέλειας, Pierre Cardin γιορτάζει τα 60 χρόνια από την ίδρυση του με μια πολυτελή έκδοση που θα κυκλοφορήσει μέσα στον Φεβρουάριο του 2010. Μέσα σε ένα βιβλίο 200 σελίδων αναπολούμε τις πιο σημαντικές στιγμές και το έργο του Γάλλου μόδιστρου.



5) Luella’s Guide to English Style: Η Βρετανίδα σχεδιάστρια Luella Bartley μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα με την συλλογή της λόγω της κρίσης, αλλά στρέφεται στη συγγραφή για να βγάλει τα προς το ζην. Επιλέγει να μας καθοδηγήσει μέσα από το νέο της βιβλίο στα μυστικά του βρετανικού στιλ και να μας πλοηγήσει σύμφωνα με την δική της οπτική. Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2010, μαζί με την εβδομάδα μόδας του Λονδίνου. 



www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου