Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Αlexander ΜcQueen: Αφιέρωμα στον ταλαντούχο και αδικοχαμένο σχεδιαστή

Γνωστός ως «το κακό παιδί της μόδας», που μεταμορφώθηκε όμως σε καλό. Σχεδιαστής για τον οποίο ήταν υπερήφανοι τόσο οι Άγγλοι όσο και οι Γάλλοι, καθώς αμφότεροι τον θεωρούσαν δικό τους παιδί. Γιατί μπορεί να ήταν Άγγλος στην καταγωγή, όμως παρουσιάζε την κολεξιόν του στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού.
Γεννήθηκε το 1969 και αποφοίτησε από το MA Fashion της Central Saint Martins, όπου και τον ανακάλυψε η τότε διευθύντρια της βρετανικής Vogue, Isabella Blow. Αγόρασε όλη τη συλλογή αποφοίτησής του και τον προώθησε με κάθε τρόπο, αφού από την πρώτη στιγμή διέκρινε το ιδιαίτερο ταλέντο του. Διαδέχθηκε τον John Galliano στον οίκο Givenchy το 1996 από όπου και αποχώρησε το 2001 όταν ένιωσε ότι το συμβόλαιό του περιόριζε τη δημιουργικότητα του. Μετά από 10 χρόνια επιτυχημένης καριέρας ως σόλο σχεδιαστής, το 2001 η Gucci Group αγόρασε το 51% της εταιρίας του και το 2008 ο σχεδιαστής θεωρήθηκε οικονομικά κερδισμένος από την επιλογή του αυτή. Στις 11 Φεβρουαρίου του 2010, και λίγο πριν παρουσιάσει την νέα του συλλογή στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού, ο κόσμος της μόδας κι όχι μόνο, βυθίστηκε στο πένθος όταν έμαθε ότι ο ταλαντούχος και εξαίρετος σχεδιαστής έδωσε τέλος στη ζωή του στο διαμέρισμα του στο Λονδίνο.


''Αν ρωτήσεις οποιαδήποτε κοπέλα, θα σου πει ότι θα ήθελε να είναι πιο ψηλή, πιο αδύνατη και να έχει μέση. Εγώ όμως δεν είμαι εδώ για να κάνω τους ανθρώπους να μοιάζουν με σακιά από πατάτες.''
Alexander McQueen

Οι καλύτερες στιγμές του:



 κείμενο: www.stylewatch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου