Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Γάμος και πουρνάρια...!

 Πριν 14 χρόνια ένας όμορφος και ντροπαλός έφηβος ορφάνεψε από μητέρα και έγινε το κέντρο του ενδιαφέροντος για πολύ καιρό, τόσο για τα μέσα ενημέρωσης όσο και για τις νεαρές κοπέλες. Ο νεαρός δεν ήταν ένας κοινός θνητός αλλά ο πρίγκιπας William, γιος της αείμνηστης πριγκίπισσας Diana. Τα χρόνια πέρασαν και ο μικρός πρίγκιπας βρήκε το άλλο του μισό, όσο εμείς ανακαλύπταμε ότι το να είσαι πριγκίπισσα σημαίνει μοναρχία, δηλαδή αντι-δημοκρατία, οπότε εκ των πραγμάτων εγκαταλείψαμε την φιλοδοξία για πριγκιπάτα! Χωρίς πολλά λόγια, ο γάμος του πρίγκιπα William με την αγαπημένη του-κοινή θνητή Kate (Dutchess Katherine τώρα πια) είναι γεγονός και μάλιστα χαρακτηρίστηκε ''ο γάμος του αιώνα''. Και παρόλο που πολλοί γκρίνιαζαν με την υπερβολική ενασχόληση κάποιων (μέσων και κοινού) με τον γάμο, απ'ό,τι φάνηκε λίγοι πήγαν για...πουρνάρια, καθώς η αναμετάδοση του γάμου εκτόξευσε τα νούμερα τηλεθέασης στα ύψη! Είναι τραγικό και γελοίο, αν το καλοσκεφτεί κανείς, εν μέσω κρίσης και εξαθλιωμένης οικονομικής κατάστασης του μισού πλανήτη, να ασχολείται κανείς με έναν γάμο, που μάλιστα κόστισε 24 εκατομμύρια ευρώ! (εκ των οποίων τα 22 καταναλώθηκαν για τα μέτρα ασφαλείας). Γιατί όμως ο κόσμος έδειξε τόσο ενδιαφέρον για τον εν λόγω γάμο;
Αν το καλοσκεφτείτε, μέσα στην τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνουμε έχουμε ανάγκη από ένα live παραμύθι -ακόμα και αν αυτό δεν είναι δικό μας! Όταν η υπερπαραγωγή είναι πραγματική και όχι Χολιγουντιανή, αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον και περιέργεια του κόσμου φτάνει στο έπακρο για κάθε λεπτομέρεια. Εν ολίγοις, πρόκειται για την ελπίδα, που ακόμα τρέφεται μέσα μας δωρεάν, για ένα καλύτερο αύριο και ένα ενδεχόμενο δικό μας παραμύθι. Από την άλλη, δενμπορώ να σκέφτομαι τί έγινε άραγε στις αραβικές χώρες όσο ολόκληρος ο πλανήτης ασχολούταν με τον γάμο στο Λονδίνο.
Στα του γάμου τώρα, όπως φαντάζεστε και είδατε, η γαρνιτούρα έδινε και έπαιρνε! Το νυφικό φόρεμα της Kate ήταν σεμνό, υπέροχο, κομψό και comme il faut για την περίσταση, δια χειρός Sarah Burton από τον οίκο Alexander McQueen. Το μακιγιάζ εντυπωσιακά λιτό και γλυκό, ενώ τα μαλλιά παραβίασαν το πρωτόκολλο που απαιτούσε να είναι μαζεμένα! (το 1ο εγκεφαλικό το γλίτωσε η βασίλισσα Ελισσάβετ!). Την παράσταση μεταξύ μας την έκλεψαν όμως οι παρευρισκόμενες γαλαζοαίματες, οι οποίες με τα καπέλα τους τραβούσαν-έβγαζαν-τραυμάτιζαν μάτι!!! Παρέλασαν καπέλα που χαρακτηρίστηκαν πιάτα δορυφορικά, μπομπονιέρες, κέρατα, περικοκλάδες, καπάκια τουαλέτας, φτερά στον άνεμο και πολλά άλλα ευτράπελα!
Πέρα από το αστείο της υποθέσεως όμως υπήρξαν και καπέλα ιδιαίτερα κομψά, φτιαγμένα από τον Philip Treacy. .
 Κορυφαία στιγμή χρήστηκε η στιγμη του φιλιού στο μπαλκόνι (όπου ακολούθησε και δεύτερο, παρά το πρωτόκολλο-2ο εγκεφάλικο για την ''λατρεμένη''!) ενώ δεν έλειψαν και χιουμοριστικές στιγμές όπως το απρόθυμο παρανυφάκι, το εκπεσόν αλογάκι και η βέρα η οποία σφήνωσε και δεν έμπαινε στα δάχτυλα της νύφης! Αυτά εν ολίγοις φίλοι μου! Ας ευχηθούμε μόνο ευτυχίες στο ζεύγος, και στα δικά μας οι ανύπαντρες και είθε ο καθένας μας να ζήσει το παραμύθι του, όποιο κι αν είναι αυτό..!

Post By: Sandy Antonakaki 
heatworld.com
nowmagazine.co.uk
isahollandesign.blogspot.com
yupi.gr



1 σχόλιο: