Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Ανάλαφρα Πόδια!

as pubished @ fcafe.gr by: Sandy Antonakaki\


Είτε είμαστε στο μάθημα, είτε στη δουλειά αλλά και όταν ακόμα τρέχουμε να πληρώσουμε τους λογαρισμούς μας,  τα ποδαράκια μας είναι κλεισμένα για ώρες σε παπούτσια και κάλτσες! Ανεξαρτήτως υλικού τα πόδια μας χρειάζονται φροντίδα, ώστε να αποφευχθούν δυσαρεστές οσμές και εμφάνιση βακτηρίων. Τί μπορούμε να κάνουμε για να προφυλαχθούμε;

Η πιο εύκολη λύση είναι μόλις επιστρέφουμε σπίτι να βγάζουμε παπούτσια και κάλτσες, ώστε να τα αφήσουμε να αναπνεύσουν. Μόλις τα ξεπλύνετε καλά, βουτήξτε τα πόδια σας σε μια λεκάνη ζεστό νερό, στην οποία θα έχετε ρίξει 1 καπάκι αντιβακτηριδιακό υγρό, το οποίο θα βρείτε σε πολύ χαμηλή τιμή στα φαρμακεία. Θα δείτε αμέσως τα πόδια σας να ξεπρήζονται και θα αισθανθείτε αμέσως τη χαλάρωση που έχετε ανάγκη! Μην ξεχάσετε να τα ξεπλύνετε, όταν περάσει ένα 20λεπτο.
 
Κάθε φορά που κάνετε μπάνιο, φροντίστε να στεγνώνετε καλά τα πόδια σας και ιδιαίτερα την περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα, η οποία είναι η πιο επικίνδυνη για ανάπτυξη μυκητιάσεων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία κρέμα ποδιών, η οποία προλαμβάνει αλλά και θεραπεύει τα ταλαιπωρημένα πόδια. Η μαστίχα επί παραδείγματι είναι τρομερά ευεργετική για την πρόληψη βακτηρίων. Παράλληλα κυκλοφορούν στο εμπόριο και κρέμες για την αποκατάσταση ταλαιπωρημένων φτερνων.

Αυτές ειναι μερικές λύσεις για να φροντίσετε τα ποδαράκια σας, μέχρι την ώρα που θα αφεθείτε στα χέρια κάποιου ειδικού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου