Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Σκέφτομαι και γράφω: Πώς πέρασα την άνοιξη...

Aγαπημένοι μου φίλοι έχω καιρό να σας δείξω τί βρέθηκε πάλι στον δρόμο μου και να σας γράψω τα νέα μου! Πολύ καιρό, και οι πληροφορίες είναι μαζεμένες!

Εν πρώτοις, σας έχω μερικές φωτογραφίες από το Καρναβάλι του Ρεθύμνου (ναι, ναι, μιλάμε για πολυ καιρό!) όπου κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερο! Αξίζει μια φορά να επισκεφτείτε το γραφικό Ρεθυμνο και να διασκεδάσετε με τα 40 καρναβαλικά άρματά του!

 

Τον Απρίλη είχα τα γενέθλιά μου και τα γιόρτασα με καλούς φίλους, σε ένα εξοχικό  σπίτι, λίγο πιο έξω από τα Χανιά! Το γεύμα περιείχε χειροποίητα φαγητά που φτιάξαμε με τα χεράκια μας! Ενδεικτικά μοιράζομαι παρακάτω μαζί σας την συνταγή της σπεσιαλιτέ μου, η οποία είναι ‘’Μπουρέκι Χανίων’’ αλλά και την σπεσιαλιτέ της φίλης μου Ελίνας η οποία είναι ‘’Σουφλέ Ζυμαρικών’’. Και οι δύο είναι πεντανόστιμες και πολύ εύκολες!

Σας δείχνω και το outfit της ημέρας, το οποίο προκάλεσε πολλά θετικά σχόλια, παρόλο που τηρήθηκε σε χαμηλούς τόνους. (Το φόρεμα, για όσες αναρωτιούνται είναι Η&Μ)

Άλλα νέα μου είναι ότι στην σχολή μόδας όπου σπουδάζω Styling, (Pan Sik Scuola di Moda) μας έχει ανατεθεί να κάνουμε κάθε εβδομάδα φωτογραφήσεις με θέμα τις δεκαετίες (1920-1990), ώστε να φτιάξουμε το portfolio μας! Είναι πολύ ενθουσιαστική αυτή η ιδέα, αλλά μην νομίζετε πως είναι κάτι εύκολο! Όχι μόνο γιατί πρέπει να βρεις εκολλαπτόμενους φωτογράφους, μακιγιέρ, μοντέλα, γραφίστες, κομμωτές, που να έχουν και αυτή το ίδιο μεράκι αλλά και γιατί πρέπει να βρεις μέσα στην εβδομάδα κοινή ώρα και μέρα για όλους! Παράλληλα, πρέπει να σκεφτείς το concept, να επισκεφτείς βεστιάρεια, καταστήματα, ντουλάπες φίλων και γνωστών μπας και βρεις τίποτα ανάλογο της εποχής αλλά και να φροντίσεις τo crew. Έτσι θα τους αφήσω; Έχοντας σχετική εμπειρία από διοικητικά συμβούλια σε Κρητικούς Συλλόγους της Αθήνας, χορωδίες και εθελοντισμούς αλλά και συμμετοχή σε διοργανώσεις της εταιρείας Onstage (διοργανώσεις συναυλιών), έχω πάρει πολύτιμες γνώσεις για οργάνωση παραγωγής! Φυσικά χωρίς την συμβολή συγγενών και καλών φίλων, τα πάντα θα ήταν ανέφικτα! By the way, αν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε εθελοντικά ως μακιγιέρ /φωτογράφος /κομμωτής/ σχεδιαστής ρούχων ή κοσμημάτων/ μοντέλο ή βοηθός στην φωτογράφηση, let me know!!! (newkidonthefashion@gmail.com). (
Οι φωτογραφήσεις, όπως ήδη σας είπα, λαμβάνουν χώρα κάθε εβδομάδα, με διαφορετικό crew κάθε φορά, σε διαφορετικά μέρη (Αθήνα, Κρήτη, πάρκα, καφενεία, αρχαιολογικοί χώροι), προκαλώντας και την απορία σε περαστικούς, το οποίο μας φέρνει πολύ γέλιο! Φωτογραφίες όπως αντιλαμβάνεστε δεν μπορώ να παραθέσω, για ευνόητους λόγους αλλά σας έχω φωτογραφίες από την οργάνωση και την ώρα της λήψης!Tα υπέροχα αυτά σκουλαρίκια είναι από το myfashionfruit.com

Αλλά εμπειρία τελικά είναι και η βόλτα στη αγορά, όπου μπορείς πολύ αστείες επιγραφές: η μία είναι από το Ηράκλειο (μα είναι όνομα αυτό;) και η άλλη ανακοίνωση από κατάστημα στο Παγκράτι (τεχνολογία Vs κρίσης)! 

 

Τέλος, την Παρασκευή που επισκέφτηκα την λαϊκή αγορά της γειτονιάς μου, είδα μία συμπαθέστατη Ασιάτισσα να κρατάει αυτή πην τσάντα! (Πότε πρόλαβε;)

Αυτά λοιπόν είναι τα νέα της άνοιξης μας που περνάει...Μην ξεχάσετε να  διαβάσετε παρακάτω τις συνταγές και μάλιστα να τις φτιάξετε...Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας! Να περνάτε όμορφα!!!

Συνταγές:

Μπουρέκι Χανίων

Υλικά: 1 κιλό κολοκύθια, 2  πατάτες, 750γρ. ξυνομυζήθρα Κρήτης (αν δεν βρείτε, βάλτε φέτα), πολτός τομάτας, δυόσμος,  γιαούρτι, γάλα εβαπορέ, αλεύρι, λίγο λάδι, αλάτι, θυμάρι

Εκτέλεση: Κόβετε σε σχήμα λεπτές φέτες (προτιμήστε το μηχάνημα που κόβει τσιπς) τόσο τα κολοκύθια όσο και τις πατάτες. Τα αλατίζετε και τα αλευρώνετε (μόνο τα κολοκύθια- τιναξτε τα λίγο). Λαδώνετε ελαφρώς το ταψί στον πάτο και τα τοιχώματα, και στρώνετε πρώτα τα κολοκύθια, μετά τις πατάτες και από πάνω την μισή μερίδα τυρί το οποίο το έχετε ανακατέψει με μερικά ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμο. Ομοίως συνεχίζετε σε επόμενες στρώσεις (κολοκύθια, πατάτες, τυρί). Γεμίστε το κεσεδάκι του γιαουρτιού με εβαπορέ (όσο χωράει) και ανακατέψτε το με το γιαούρτι και απλώστε το μείγμα πάνω από το φαγητό.  Τέλος ραντίζετε όλη την επιφάνεια του φαγητού με τοματοπελτέ, λάδι και θυμάρι . Χαρακώστε όλο το φαγητό σε παράλληλες-πολύ λεπτες λωρίδες αλλά και διαγώνιες. Βάλτε το στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου, στους 200 βαθμούς. Καλή όρεξη!


Σουφλέ ζυμαρικών (πανεύκολο!)

Υλικά: πένες, τριμμένη παρμεζάνα, γαλοπούλα, μπέϊκον, μανιτάρια, πιπεριές χρωματιστές, κρέμα γάλακτος, αλάτι, κέτσαπ

Εκτέλεση: Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, αλλά μην αφήσετε να παραβράσουνε! Όσο βράζουν οι πένες, ψιλοκόβετε σε κυβάκια την γαλοπούλα, τις πιπεριές και το μπέϊκον, συραγγίζετε τα μανιτάρια και τα ανακατεύετε όλα μαζί σε ένα μπωλ. Προσθέστε και μισή μερίδα από την παρμεζάνα. Μόλις σουρώσετε τα ζυμαρικά, ρίξτε στην κατσαρόλα λίγο λάδι ή βούτυρο. Έπειτα απλώστε τις πένες σε λαδωμένο ταψί, ενώ παράλληλα ρίχνετε το μείγμα με τα αλλαντικά , τα λαχανικά και το τυρί. Μόλις ολοκληρώσετε, ραντίστε την επιφάνεια με το υπόλοιπο τυρί, την κρέμα γάλακτος και με ζικ-ζακ κινήσεις ρίξτε λίγη κέτσαπ. Βάλτε το ταψί στο φούρνο για 15-20 λεπτά, ίσα να λιώσουν τα τυριά! Εύκολο ε; Καλή απόλαυση!

Βy: Sandy Antonakaki




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου