Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Σκέφτομαι και γράφω: *** Christmas in town ***

Όταν οι συνθήκες δεν σε αφήνουν να κάνεις τα Χριστούγεννα που ήθελες (ένεκα η δουλειά, η μαύρη μας μοίρα ή το Ελλαδιστάν) τότε πρέπει να προσαρμοστείς με αυτά που έχεις. Κι όσο κι αν νοσταλγείς ένα κρύο, ορεινό χωριό με ξυλόσομπα ή τζάκι, μπορείς άνετα να τα καταφέρεις και με το καλοριφέρ φτάνει να υπάρχει καλή διάθεση!
  • Μάζεψε τους φίλους και φτιάξτε Χριστουγεννιάτικα γλυκά. Βρείτε μια συνταγή  και ξεκινήστε. Σημασία έχει το σπιτικό, οικογενειακό feeling και όχι η γεύση. (εμάς φέτος δεν βγήκαν και φοβεροί! Χριστιανισμός Vs Ανάδρομος Ερμής σημειώστε 2)
  • Ρίξτε πάνω στα καλοριφέρ αρωματικό λάδι. Μόλις ο διαχειριστής ελεήσει να τα ανάψει, το σπίτι σας θα μοσχοβολά! (εγώ βάζω White Musk από το Body Shop) Μπορεί να μην είναι τζάκι βέβαια...αλλά είναι...το κάτι άλλο!
  • Εκτός από τα γλυκά, κάντε άλλη μια φιλική σύναξη και φτιάξτε στολίδια αλλά και χριστουγεννιάτικα κεριά! Με μια πρώτη περιήγηση στο διαδίκτυο εντόπισα αυτούς τους συνδέσμους: για κερια, για στολίδια.
  • Αν δεν μπορείτε να αλλάξετε χρόνο με τους δικούς σας, μαζέψτε όλους τους εναπομείναντες φίλους σας και κάντε μία ''φοιτητική'' ρεβεγιόν. Ας φέρει ο καθένας από ένα φαγητό ή γλυκό ή και κρασί βρε αδερφέ, ώστε ο κόπος και τα έξοδα να μην επιβαρύνουν έναν. Μπορείτε να κάνετε και θεματική βραδιά, η γιορτές το επιτρέπουν (π.χ να ντυθείτε σαν σταρ του κινηματογράφου ή σαν αγγελάκια). Σπίτι θα είστε, ποιος θα σας δει άλλωστε;
  • Αν είστε εντελώς μόνοι, μην μελαγχολήσετε! (δε λέτε πάλι καλά που έχετε ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σας;). Μην κάτσετε τώρα να δείτε για εκατοστή φορά το ''Μόνος στο σπίτι' '. Υπάρχουν εκεί έξω πολλοί σύλλογοι που θέλουν εθελοντική βοήθεια αυτές τις ημέρες. Θα δείτε πως εκτός από τη μοναξιά, υπάρχουν άτομα με σοβαρότερα προβλήματα. Ενδεικτικά σας παραθέτω τον σύνδεσμό για το Χαμόγελο του παιδιού
  • Πάρτε κι ένα λαχείο, ποτέ δεν ξέρετε τί συμβαίνει! Επίσης το Λόττο και το Τζόκερ έχουν εδώ και μέρες Τζακ-Ποτ (την τύχη μου!) και κληρώνουν εκατομμύρια παρακαλώ! Κι αν σου κάτσει; (θέλω μερίδιο!)
  • Ο Δήμος Αθηναίων ( www.cityofathens.gr) και οχι μόνο διοργανώνουν πολυάριθμες εκδηλώσεις. Και στο feeling θα μπεις, και σαν παιδί θα νιώσεις και στο κάτω-κάτω...ως φορολογούμενος πολίτης πληρωμένα τα'χεις! (μαζέψτε με, Χριστουγεννιάτικα, ακόμα κυνική είμαι!)
  • Οργανώστε μια βόλτα κοντά στη φύση να νιώσετε και λίγο το κρύο! Σας προτείνω εκ μπύρας (sorry εκ πείρας!) μια ωραιότατη περιήγηση στο Τατόϊ (όχι δεν είμαι βασιλικιά) και έπειτα ζεστή σουπίτσα στη Βαρυπόμπη! Οξυγόνο, κρύο, πράσινο, ωραίος κόσμος..τί άλλο;
  • Πηγαίνετε εκκλησία! Μη γελάτε...! Το ξέρω, είναι λίγο βαρετά, τα αρχαία Ελληνικά μας είναι λίγο ντεφορμέ αλλά το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων είναι εκεί μέσα! Κι αν δεν καταλαβαίνετε και τίποτα, πείτε από μέσα σας μια προσευχή (νέος χρόνος έρχεται εξάλλου) και αν δεν πιστεύετε στον Θεό...τουλάχιστον μην σταματήσετε να πιστεύετε στην δική σας δύναμη! Την χρειάζεστε...
Αυτά εν ολίγοις φίλοι μου! Ας ευχηθούμε του χρόνου να είμαστε όλοι καλύτερα (και η Ελλαδίτσα μας το ίδιο). Είθε να έχουμε την υγεία μας και τους αγαπημένους μας δίπλα μας και έπειτα ό,τι ο καθένας μας επιθυμεί ξεχωριστά (αγάπη, έρωτα, λεφτά, καριέρα, μωρά, σπουδές, προαγωγές κλπ). Μην ξεχνάτε πως τα χρώματα των Χριστουγέννων είναι το κόκκινο και το πράσινο...που στην γλώσσα της επικοινωνίας σημαίνει πάθος και ελπίδα...Τυχαίο; Δε νομίζω!

By: Sandy Antonakaki

1 σχόλιο:

  1. eida tis photos kai sto fb! tis latrepsa! ayti pou eisai agios vasilis super! kala o doggie doggie den to syzitw! Thelw na mou ton gnwriseis asap!

    ΑπάντησηΔιαγραφή