Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

Οι καιροί είναι δύσκολοι ομολογουμένως. Κάποτε κάναμε κράτηση σε ντιστανγκιέ εστιατόρια για παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ή ακόμα και χώρους ξενοδοχείων! Φυσικά, υπάρχουν ακόμα άτομα τα οποία θα κρατήσουν αυτές τις -πολυτελείς- πλέον παραδόσεις αλλά οι περισσότεροι από εμάς κάτι μου λέει πως θα αλλάξουμε χρόνο στο σπίτι. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, καθώς το σπίτι μας προσφέρεται για λουκούλεια χειροποίητα γεύματα και ό,τι άλλο εμείς επιθυμούμε να κάνουμε (χορό, χαρτάκι, επιτραπέζια). Προσωπικά, τελικό reality/ talent show δεν συνιστώ! Ο φίλος μου Google μου βρήκε υπέροχες ιδέες για διακόσμηση τραπεζιού κι εώ εδώ σας τις έχω συγκεντρωμένες! Καλή σας όρεξη και καλά να περάσετε!






Συνταγές!!!



ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 γαλοπούλα περίπου 4 - 5 κιλά
  • 1/4 κούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 κούπα χυμό πορτoκαλιού
  • 1/2 κούπα μαργαρίνη
Για τη γέμιση
  • 1/2 κούπα ρύζι για πιλάφι
  • 1/4 κιλού κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/4 κιλού κιμά χοιρινό
  • 1/4 κούπας κρεμμύδι τριμμένο
  • Τα εντόσθια της γαλοπούλας
  • 1 κούπα κάστανα (βρασμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα)
  • 35 γρ. κουκουνάρι
  • 6 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
  • λίγο αλάτι - λίγο πιπέρι
  • 1/2 κούπα νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση: Πλένετε και κόβετε σε κομμάτια τα εντόσθια της γαλοπούλας. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι και τον κιμά. Ρίχνετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμη. Προσθέτετε τα κάστανα, το κουκουνάρι, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Για τη γαλοπούλα: Πλένετε πολύ καλά τη γαλοπούλα και την αφήνετε να στραγγίξει. Την αλείφετε με λίγο από το μίγμα των χυμών λεμονιού και πορτοκαλιού μέσα στο οποίο έχετε προσθέσει τη μαργαρίνη λιωμένη. Γεμίζετε τη γαλοπούλα με τη γέμιση, τη ράβετε και την τοποθετείτε μέσα σ' ένα ταψί με νερό, βάζοντας το στήθος της προς τα πάνω. Την αφήνετε να ψηθεί στους 160 C τόσες ώρες όσες είναι τα κιλά της. Σ' όλη τη διάρκεια του ψησίματος σε τακτά χρονικά διαστήματα την αλείφετε με το υπόλοιπο μίγμα χυμών λεμονιού, πορτοκαλιού και μαργαρίνης και συμπληρώνετε στο ταψί νερό, αν χρειασθεί.

Για τη γαρνιτούρα:
Σοτάρετε σε λίγο βούτυρο τα καρότα, τα μανιτάρια, τα αγγιναράκια και τις φλούδες πορτοκαλιού για μερικά λεπτά και τα τοποθετείτε γύρω από τη γαλοπούλα. Πριν παρουσιάσετε τη γαλοπούλα, την περιχύνετε με λίγο ζεστό κονιάκ και την ανάβετε.

Πηγή: miss.gr


Χριστουγεννιάτικη Σαλάτα

Υλικά (για το Dressing):
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1 κουταλιά μαγιονέζα
  • 1 φλιτζάνι cottage cheese
  • Αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • 3 κουταλιές worcestershire sauce
Υλικά (για την σαλάτα):
  • ρόκα (αρκετή ανάλογα τα άτομα) κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 10 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα (κομμένα στα 4)
  • 3 κουταλιές κοπανισμένα καρύδια
  • 2 αβοκάντο κομμένα σε κυβάκια
  • ¼ τυρί μοτσαρέλα τριμμένη
Εκτέλεση:
  • Απλώνετε την ρόκα σε μια μεγάλη πιατέλα και την αλατίζετε ελαφρά.
  • Αδειάζετε τα κάστανα και τα καρύδια από πάνω.
  • Πασπαλίζετε με μαϊντανό και απλώνετε την μοτσαρέλα.
  • Αναμειγνύετε τα υλικά του dressing, περιχύνετε την σαλάτα και τρίβετε πιπέρι από πάνω.
greekcook.gr

 Κουραμπιέδες

Συστατικά

  • 1 πακέτο αλεύρι μαλακό (1 κιλό)
  • 2 φλυτζάνια μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη ψιλή
  • 1 κουταλάκι σόδα ή baking powder
  • 250 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρδισμένα και κοπανισμένα
  • 2 βανίλιες
  • ανθόνερο
  • ζάχαρη άχνη


 

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και να αφρατέψουν
  2. Προσθέτουμε τη σόδα ή το baking powder διαλυμένο σε 1/2 φλ. νερό
  3. Ρίχνουμε και το αλεύρι με τις βανίλιες λίγο λίγο
  4. Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε ζύμη μαλακή
  5. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και πλάθουμε κουραμπιέδες ή κόβουμε με κουπ-πατ σε διάφορα σχέδια
  6. Τους τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ή βουτυρωμένη λαδόκολλα
  7. Ψήνουμε τους κουραμπιέδες σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο (170-180 βαθμούς)να ροδίσουν
  8. Μόλις ψηθούν, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με κοσκινισμένη άχνη

Λίγα μυστικά ακόμα

Για αφράτο μίγμα, καλύτερα μην λιώσετε τη μαργαρίνη. Απλά ανακατέψτε λίγο με κουτάλι. Αν δε σας αρέσει το ανθόνερο, μπορείτε να το παραλείψετε. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αμύγδαλα με φουντούκια, στην ίδια ποσότητα.

sintagespareas.gr


Christmas spirit punch

 

Υλικά (4 άτομα)
1/2 φλιτζ. χυμό λεμόνι
2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
4/5 φλιτζ. χυμό cranberry
4/5 φλιτζ. χυμό πορτοκάλι
γαρύφαλλο
λίγο λευκό κουβανέζικο ρούμι Bacardi Superior
φέτες από λεμόνι για γαρνίρισμα
πάγο
Εκτέλεση
Αρχικά θα χρειαστείτε ένα γυάλινο μπολ γεμάτο με πάγο. Τοποθετήστε όλα τα παραπάνω υλικά στο γυάλινο μπολ και ανακατέψτε καλά με ένα κουταλάκι ανάμειξης. Φροντίστε βέβαια οι χυμοί να είναι φρέσκοι και παγωμένοι καλά. Τέλος σερβίρετε το κοκτέιλ με τη βοήθεια μιας κουτάλας σε ένα ποτήρι hurricane.

foodzine.gr

 

 Photos by:
achievesuccess.com.au
http://www.christmas-light-source.com/Christmas-Centerpieces_ep_77-1.html
halloween2010.myblog.it
/deluxe-interior.com
home.lux-interior.com
freshome.com/
homeklondike.com
rhodesbread.com
www.girl.com
bbcgoodfoodme.com
dawnontheamazon.com
stigmes.gr
food2.com
agelioforos.gr
pepperdesignblog.com

Post by: Sandy Antonakaki

Κουραμπιέδες




7 σχόλια:

  1. εγώ πάντα στο σπίτι είμαι αυτή που τους ξεσηκώνω να φορέσουν τα κλά τους και να σβήσουμε τα φώτα 12 παρα και να ανοιξουμε τα δώρα στις 12! Όταν ήμουν μικρή (που δεν είχα μπάτζετ)) έπαιρνα πράγματα που είχε ο καθένας και τα τυλιγα για να τα κάνω δώρα! ασε τρέλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eμείς πάντα βγαίναμε έξω και μετά ο μπαμπάς μου έβαζε έντεχνα τα δώρα κάτω από το δέντρο και καλά ότι τα έφερε ο Άγιος Βασίλης, αλλά εγώ πάντα τον τσάκωνα! Στη μαμά μου πάντα της πέρναμε σκουλαρίκια και στο μπαμπά μου μπλούζες με τα κάλαντα...Τί ωραία τα μαθητικά Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά αν σου πω ότι σκεφτόμουν ότι θέλω να ετοιμάσω εγώ φέτος το Χριστουγεννιάτικο δείπνο????Χθες στις πέντε ταω ξημερώματα έψαχνα κι εγώ συνταγές....(Εννοείται ότι ήρθα καθυστερημένη στη δουλειά)
    xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα ξέρεις! Πουλάκι μου δεν ξεκουράζεσαι καθόλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. egw lew na dokimasw mia syntagh gia xristougenniatikh poutiga!gia na doume an 8a thn petyxw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aν βγει καλή, στείλε την και από εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. hey ^^
    akouses gia to proto Blog Gala pou tha ginei stin Ellada? Enas blogger tha kerdisei sunenteuksi se popular magazine kai exoume kalesei olous tous fashion bloggers apo olokliri tin Ellada na erthoun kai na gnoristoume!

    more info http://bloggalagreece2010.blogspot.com/

    euxomai na se doume ekei :)
    Niki

    ΑπάντησηΔιαγραφή