Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

It's summer...

Είναι καλοκαίρι... Τζιτζίκια και πευκοβελόνες και μαγιώ γεμάτα άμμο και σανδάλια. Και μια φέτα καρπούζι δίπλα σε φέτα Δωδώνη. Και παιδάκια που παίζουν στις αλάνες μεσημέρι δίπλα από κάτι ξεχασμένες νταλίκες. Και γυροβολιές ζεϊμπέκικου οι μύγες και συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους...
Και πόδια μέσα σ'ένα συντριβάνι και οι γιαγιάδες με τα ψάθινα καπέλα, οι παιδικές κατασκηνώσεις σημαίνουν νυχτερινή ανάπαυση και αστροβροχή στα παράλια της Χιλιαδούς ενώ κάποιοι άλλοι κάνουν clubbing στα Χανιά.Το roof garden του Τgi Friday's στο Παγκράτι είναι γεμάτο κόσμο, οι σερβιτόροι τρέχουν κι εγώ χαίρομαι που πάω πλέον μόνο για cocktails!
Οι μαθήτριες αγοράζουν το ''καλοκαιρινές διακοπές'', οι φοιτήτριες κάνουν πως διαβάζουν στην παραλία αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να γεμίζουν με λάδι τα ακαδημαϊκά συγγράμματα, οι Αθηναίοι την βγάζουν με Athens Voice, οι Ικαριώτες με πανηγύρια, οι Αιγύπτιοι δύσκολα, οι Ισραηλινοί ρωτάνε στα Duty Free πόσο παέι στο κιλό το ελληνικό λάδι.
Η μάνα μου πλένει τα μπαλκόνια κάθε μέρα και ποτίζει τις τριανταφυλλίες, ο μπαμπάς ψεκάζει τα αμπέλια (νομίζω), ο Γιάννης βγάζει στο μπαλκόνι του στη Λούτσα την τηλεόραση να δει το Μουντιάλ (μόνο την Εθνική βλέπει) και η μαμά του Κώστα μου βάζει γλυκό του κουταλιού βύσσινο στο παγωτό, στην Κερατέα.
Η κα Ρένα αποχαιρετά τους μαθητές της. Κάπου μια παρέα χoρωδίας σιγοτραγουδά στα στενά της Βενετίας (ή της Μήλου). Τα ζουμιά από το ροδάκινο κολλάνε πάνω μου (ουφ!).
H Αφροδίτη βγάζει βόλτα τον Ρόκυ αλλά η Λίλα δεν την παλεύει με τη ζέστη και βρίσκει ένα κομμάτι μωσαϊκού  να ξαπλώσει να δροσιστεί, ενώ ο Αποστόλης γελάει μαζί της και το Λιανώ της πετά σταγόνες νερού.  O  Ορέστης  έχει σκοπιά 2-4 στο Ρέθυμνο. 
Η Εριφύλη διαβάζει Κρισναμούρτι. Ο Νικολής γυρνά γυμνός κι η Γιάννα ισιώνει το μαλλί (μέσα στη ζέστη!).
Το αφεντικό μου στριμώχνεται στο σακάκι του, καύσωνα καιρό, ενώ η Ελίνα μας ψάχνει εισιτήριο για Σαντορίνη. Η Μπλάνκα ψαρεύει αχινούς, η Αννούλα φτιάχνει καραμελομπανάνα, ο Χρήστος κάνει ναργιλέ. Η μικρή Μαργαρίτα αποκοιμιέται ενώ πίνει το γάλα από το μπιμπερό της.  Κι ο Μάλαμας γρατζουνά την κιθάρα του ενώ η Μποφίλιου τινάζει το ντέφι της.Το menu του cafe τον έχω κάνει βεντάλια και τα γυαλιά ηλίου δεύτερη φύση μου.
Τα lip gloss έχουν την τιμητική τους, το font de teint πέφτει σε θερινή νάρκη κι εγώ πλέκω βραχιολάκια για τα πόδια, για'μένα και τη φίλη μου τη Γωγώ.
Ένα μωρό στο τρόλλεϋ δείχνει το ντεκολτέ μου που ασφυκτιά και φωνάζει: ''μαμ!'' (ρόμπα...).Αυτό είναι καλοκαίρι για'μένα κι είπα να το μοιραστώ μαζί σας! Μαζί δώρο και κάποιες καλοκαιρίνες, περασμένες μου φωτογραφίες...It's summer!

Βy: Sandy Antonakaki

1 σχόλιο: