Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Μαύρισμα και μακιγιάζ: Πάνε μαζί τελικά;

Το χειμώνα όχι μόνο περιποιούμαστε το πρόσωπό μας με ενυδάτωση, ενάντια στο κρύο αλλά και το μακιγιάρουμε τόσο, ώστε να δείχνει αλαβάστρινο. Τώρα το καλοκαίρι όμως η επιδερμίδα μας δεν παραμένει λευκή και αυτό φυσικά δεν είναι κακό! Αλλά όπως αντιλαμβάνεστε και το μακιγιάζ μεταβάλλεται ομοίως...

Δεν νοείται ηλιοκαμμένο πρόσωπο με βαρύ μακιγιάζ, καθώς το αποτέλεσμα θα είναι τουλάχιστον αντιαισθητικό (εώς τρομακτικό). Τις πρώτες ημέρες της έκθεσής σας στον ήλιο, η επιδερμίδα σας θα είναι κοκκινωπή μέχρι να γίνει πιο σοκολατένια. Σε αυτήν την περίπτωση το less is more αποδεικνύει για άλλη μια φορά την παντοδυναμία του. Αρκεστείτε στην ενυδατική σας που τόσο πολύ έχει ανάγκη το δέρμα σας, σε ένα διακριτικό lip balm και λίγη μάσκαρα, ίσα να τονιστούν τα χαρακτηριστικά σας.
Μην βάλετε concealer καθώς θα μοιάζετε με κινούμενη μάσκα, ούτε font de teint  γιατί το δέρμα σας έχει ανάγκη να αναπνεύσει. Τις επόμενες ημέρες, όπου το επιθυμητό μαύρισμα θα έχει επέλθει, μπορείτε να εφαρμόσετε επιτέλους τις bronze αποχρώσεις.
Σκιές στα χρώματα του καφέ, του χρυσού ή και κοραλλί, μαλακά καφέ  μολύβια και nude αποχρώσεις στα χείλια είναι αρκετά για να σας αναδείξουν. Το κραγιόν είναι προαιρετικό, το lip gloss δελεαστικό!
Για τις πιο τολμηρές, προτείνεται και ένας τυρκουάζ τόνος στα μάτια, χωρίς όμως υπερβολή. (μια λεπτή γραμμή από eye-liner αρκεί). 

Αν το make up είναι αναπόφευκτο, μην ξεχνάτε ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε τον ίδιο τόνο με τον χειμώνα, γιατί αλλιώς θα φέρνετε σε μούμια...Tονίστε το μαύρισμα και τη λάμψη στο πρόσωπο, χρησιμοποιώντας ένα shimmer προϊόν σε μπρονζέ ή χρυσή απόχρωση.
Επίσης μην παραλείψετε τα προϊόντα να είναι αδιάβροχα.(water proof όχι water resistant!). Όσο για τα άκρα...ένα γαλλικό manicure θα δείτε πόσο sexy θα δείχνει σε κόντρα ρόλο από το μαύρισμα.
Εναλλακτικά προτιμήστε κοραλλί αποχρώσεις. Και φυσικά μην ξεχνάτε ότι το πιο απαραίτητο καλλυντικό του καλοκαιριού είναι το αντιηλιακό σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου