Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Οι τάσεις στα γυαλιά ηλίου


Οι τάσεις στα γυαλιά ηλίου ακολουθούν τους γρήγορους ρυθμούς της μόδας, με αποτέλεσμα αυτές να αλλάζουν διαρκώς. Γι' αυτό, το να γνωρίζουμε τι είναι «in» για τη σεζόν αλλά και ποια από τις τάσεις ταιριάζει περισσότερο στο σχήμα του προσώπου μας και στην προσωπική μας έκφραση είναι βασικότατο πριν από τη βόλτα μας στα μαγαζιά.
Γυαλιά σε σχήμα Cat Eye (μάτι της γάτας)

Έχουν μια αεροδυναμική γραμμή προς το έξω μέρος του ματιού που τα κάνουν να ταιριάζουν με πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς αλλά και σε τετράγωνα. Επίσης, έχουν μια vintage αισθητική που ταιριάζει σε έντονα στιλάτες προσωπικότητες, γι' αυτό και χρειάζονται ιδιαίτερη υποστήριξη από αυτήν που θα τα φορέσει!










Στρογγυλά γυαλιά

Ήδη από πέρυσι αναδείχθηκαν το hit του καλοκαιριού και φέτος εξακολουθούν να μεσουρανούν στα ντεφιλέ. Ανάλογα με το μέγεθος τους, μπορούν να υποστηρίζουν τελείως διαφορετικά στιλ. Για παράδειγμα από Jackie 'O στιλ μέχρι Yoko Ono! Ταιριάζουν σε όλα τα πρόσωπα που δεν είναι στρογγυλά, ενώ χρειάζονται αυστηρές γραμμές στο πρόσωπο (π.χ. γαμψή μύτη ή έντονα ζυγωματικά), για να το υποστηρίξουν.








Aviators

Τα γυαλιά του αεροπόρου κομπλιμεντάρουν σχεδόν όλα τα γυναικεία πρόσωπα, ενώ οι άνδρες τα θεωρούν ιδιαιτέρως σέξι. Το μόνο κακό είναι ότι έχουν πολυφορεθεί. Μην διστάσετε, όμως, να αποκτήσετε ένα ποιοτικό ζευγάρι, αν δεν έχετε ήδη... μιλάμε για basic κομμάτι.










Γυαλιά σε σχήμα πεταλούδας

Αν θέλετε να κρύψετε ατέλειες στο πρόσωπό σας, αυτά τα ευμεγέθη γυαλιά είναι το κατάλληλο καμουφλάζ. Οι star τα αγαπούν, γιατί μπορούν με αυτά να ξεπορτίσουν χωρίς μακιγιάζ, ενώ για εσάς μπορεί να προσφέρουν ένα ακόμη στοιχείο αυτοπεποίθησης στην εμφάνισή σας. Αν, όμως, έχετε μικρό πρόσωπο, αποφύγετέ τα, για να μη μοιάζετε σαν μύγα.









Τετράγωνα
Κάνουν την απόλυτη αντίθεση με τα στρογγυλά πρόσωπα, όπως αυτό της Kate Bosworth. Το μόνο κακό είναι ότι δεν διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία στα μαγαζιά.











Γενικοί κανόνες:

- Το σχήμα των γυαλιών θα πρέπει να έρχεται σε αντίθεση με το σχήμα του προσώπου σας.
- Τα μαύρα γυαλιά πηγαίνουν σχεδόν σε όλους, ενώ για όλα τα υπόλοιπα χρώματα ισχύει ότι, όσο πιο κοντά είναι το χρώμα των γυαλιών με το χρώμα των μαλλιών, τόσο το καλύτερο!

http://www.zougla.gr

2 σχόλια:

  1. γνωριζει καποιος τη μαρκα των γυαλιων που φοραει η κοπελα στα αριστερα στην 1η εικονα(μεγαλα καφε τετραγωνα γυαλια)??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή