Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

So bohemian like u! (The ultimate guide)

Μποέμ(ο,η): 1. Καλλιτέχνης που έχει επιλέξει έναν τρόπο ζωής φτωχικό,ανέμελο και αντίθετο προς τις κοινωνικές βάσεις, ώστε να είναι αφοσιωμένος ολοκληρωτικά στην τέχνη. 2. Αυτός που ζει ανέμελα, χωρίς να νοιάζεται για το αύριο. 3. Αυτός που αγαπά τις πολλές διασκεδάσεις, που φτάνει στην ασωτία. Επίσης (λαικ.) μποέμης, μποέμισσα. ΕΤΥΜ. Γαλλ.boheme << τσιγγάνος απο τη Βοημία>> και κατ’επέκταση, << αυτός που ζει περιπλανώμενος και ανέμελος>>, αναφέρει λεπτομερώς ο κ. Μπαμπινιώτης στο λεξικό του.

Τα τελευταία χρόνια το μποέμ στυλ έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στο χώρο της μόδας και δεν είναι λίγες οι  fashiοnistas  και τα ‘’εστεμμένα’’ style icons , όπως οι αδερφές Olsen, η Kate Moss,η Sienna Miller και η  Nicole Richie, όπου το έχουν υιοθετήσει. Επειδή όμως, λόγω καταγωγής του, θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να γίνει αποδεκτό στα κοσμικά ‘’σαλόνια’’, οι ειδικοί , όπως σχεδιαστές και στυλίστες, το μετέτρεψαν σε λίγο πιο αστικό στυλ και του χάρισαν τον πιο εύηχο τίτλο ‘’boho chic’’.Είναι γεγονός πως οι μποέμ γυναίκες είχαν πάντα κάτι πολύ ελκύστικο πάνω τους, ειδικά οι αυθεντικές του είδους. Ίσως γιατί η ελευθερία του μυαλού τους κι η ενασχόληση τους με τις τέχνες τους έδινε το δικαίωμα να έχουν το δικό τους προσωπικό στυλ. Τι γίνεται όμως τώρα με το boho chic; Κύρια στοιχειά του ήδη υπάρχοντος στυλ έχουν παραμείνει αλώβητα, όπως τα maxi εμπριμέ- συνήθως με λαχούρια- φορέματα και τα βαθιά ντεκολτέ τους, συνδυασμένα με μάλλινα πόντσο, ή με γούνες, είτε σε μήκος μέχρι την κνήμη, είτε σε γούνινα γιλέκα, με απαραίτητα αξεσουάρ τα πλεκτά σκουφιά και για τις πιο τολμηρές γούνινα. Συνήθως για πιο καθημεριές εμφανίσεις επιλέγονται οι φλατ μπότες, ακόμη και με maxi φορέματα, ή μπότες με τακούνι που έχουν τη μορφή των used, δηλ.σαν να είναι πολυφορεμένες. Το μεγάλο μυστικό για να ολοκληρωθεί αυτό το στυλ είναι οι μεγάλες, αλλά μαλακές τσάντες, είτε δερμάτινες, είτε ακόμη και πλεκτές και φυσικά τα κοσμήματα. Αυτό  ίσως να είναι και το πιο σημαντικό αξεσουάρ για να θεωρηθεί επιτυχημένη η όποια boho εμφάνιση. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να επιλέξετε πολλές και πάνω απο όλα μακριές αλυσίδες (συνήθως χρυσές) για τον λαιμό σας και άπειρα βραχιόλια και δαχτυλίδια για τα χέρια σας. Το μυστικό εδώ είναι ο συνδυασμός των κοσμημάτων.
Μπορείτε να συνδυάσετε χρυσά βραχιόλια  μαζί με ξύλινα και κοκκάλινα με πέτρες. Το ίδιο ισχύει και για τα δαχτυλίδια, όπου μπορείτε να φορέσετε μέχρι και ένα σε κάθε δάχτυλο. Άλλη μια επιλογή θα μπορούσε να είναι και μια καρφίτσα από πέτρες είτε στο γούνινο γιλέκο σας , είτε στον σκούφο σας. Για βραδύνες εμφανίσεις μπορείτε να επιλέξετε τακούνια, αλλά με μεγάλη προσοχή. Πρέπει να είναι ιδιαίτερα. Αν σκέφτεστε τις απλές μαύρες γόβες σας, ή τα χρυσά σας πέδιλα, ξεχάστε το. Συνήθως προτιμούνται πέδιλα περίτεχνα, ή μποτίνια με ξύλινο τακούνι και διπλό πάτο, ακόμη και πλατφόρμες. Τολμήστε άφοβα να τα συνδυάσετε με opaque μαύρα, αλλά και χρωματιστά καλσόν και κάλτσες, ακόμα και μάλλινα. Απλά υπέροχο!
DO’S: Προτιμήστε μουντά χρώματα, από το εμπριμέ φόρεμα, το καλσόν, το σκούφο και τα παπούτσια. Προσθέστε χρώμα απο τις πέτρες των κοσμημάτων σας και τα καλσόν, αλλά σχεδόν πάντα μουντά( μαύρο, καφέ, μωβ, μπέζ, μπλέ και πράσινο). Ξεχάστε τα ποπ χρώματα σε αυτό το στυλ!
DON’T’S: Επειδή είναι ένα στυλ που περιέχει πολλά αξεσουάρ και σε ποσότητα ας είστε λίγο επιφυλακτικές στην τελευταία σας ματιά στον καθρέφτη. Αν νιώθετε οτι κάτι υπερβολικό συμβαίνει, αρχίστε να αφαιρείτε. Καλύτερα πιο λιτή, παρά  «λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο» .


Πώς αποτυπώθηκε κατά καιρούς στις πασαρέλες το look:


Μεγαλύτεροι υποστηρικτές της τάσης είναι οι οίκοι Gucci, Anna Sui και ο BCBG.


Πώς το εφάρμοσαν οι celebrities:

Κανείς δεν το απαγορεύει και σε γάμο αν θέλετε να κρατήσετε και εκείνη την ημέρα το στυλ σας!
 

How I do it( The Juicy Edition):


 



By: Sandy Antonakaki

2 σχόλια: