Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Πώς να κάνετε αποταμίευση για τις διακοπές σας!

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι ό,τι περιμένουμε αμέσως μετά τις χριστουγεννιάτικες! Τις φανταζόμαστε ήρεμες, ξεκούραστες αλλά και αξιοπρεπείς, χωρίς να έχουμε το άγχος για τα έξοδα! Αλλιώς τί διακοπές θα είναι αν σε κυνηγάει και εκεί το άγχος; Φέτος θα κάνω ένα πολύ μεγάλο ταξίδι όπου σίγουρα θα χρειαστώ και αρκετά χρήματα και πρέπει να υπολογίσω απροσδόκητα έξοδα. Έτσι είπα να μαζευτώ λίγο και να εξοικονομήσω μερικά χρήματα από την καθημερινότητά μου. Ιδού μερικά tips αν θέλετε να πάρετε ιδέες:
  • Ήρθε επιτέλους η ώρα να εκμεταλλευτώ όοολα τα δείγματα που μου έδιναν κατά καιρούς περιοδικά, καταστήματα καλλυντικών και φαρμακεία. Και πιστέψτε με είναι πολλά και είμαι σίγουρη πως κι εσείς έχετε τουλάχιστον μία σακούλα σπίτι σας. Μέσα στο καλοκαίρι γλίτωσα τα έξοδα από: σαμπουάν, conditioner, μάσκας μαλλιών, body butter, αφρόλουτρο (ευγενική χορηγία του Κορρέ), αφρόλουτρα (βλέπε Hondos Center), κρέμα demaquillage (Μastiha Shop), καθαρισμού προσώπου
    (Clinique & Estee Lauder- δείγματα από παλιότερες αγορές), δείγματα κραγιόν και αρώματα (από παλαιότερες αγορές στην Αvon)
  • Σε βραδινές εξόδους προτιμώ να επιμεληθώ μόνη μου τα μαλλιά μου. Σύμμαχος μου σε αυτήν την προσπάθεια είναι τα βραστά ρόλεϊ τα οποία είναι πανεύκολα, ανέξοδα και έτοιμα σε 20 λεπτά! Το παρακάτω χτένισμα που βλέπετε, μόνη μου το έκανα.
  • Φόρεσα τα ρούχα μου με διαφορετικό τρόπο. Το περσινό μου φόρεμα, το λανσάρω φέτος σαν τουνίκ, φορώντας το με τζήν, σανδάλια ή all star και γιλέκο!
  • Ψώνισα στις εκπτώσεις και από Bazaar. Το αγαπημένο μου φόρεμα το βρήκα 177 ευρώ αλλά κάνοντας υπομονή μέχρι την πρώτη ημέρα των εκπτώσεων, το αγόρασα μόλις 90!
  • Η μοναδική μου απόδραση, μέχρι το μεγάλο ταξίδι, θα είναι σε μία ερημική παραλία της Εύβοιας, εντελώς ανέξοδα, καθώς θα στήσω την σκηνή μου και θα την βγάλω με φρουτάκια και κονσέρβες για 5 ημέρες.
  • Δεν πήγα καθόλου γυμναστήριο καλοκαιριάτικα. Ο καιρός ενδείκνυται για μεγάλες βόλτες με τον σκύλο και κολύμπι, και καταχτύπι στις συναυλίες του Θανάση Παπακωνσταντίνου και καθαρισμού μπαλκονιού....εεε, πάνε οι θερμίδες!
  • Κέρδισα από διαγωνισμούς μέσω facebook ή ραδιοφωνικών σταθμών, περιποιήσεις προσώπου, χτενίσματα, μανικιουρ, εισιτήρια για συναυλίες.
  • Σταμάτησα επιτέλους στους πλανόδιους της Ερμού που μου πλάσαραν δωράκια και πήγα στα ινστιτούτα για καθαρισμούς προσώπου. Όταν ξεκίνησαν να με πρήζουν με πακέτα και προσφορές είπα ευγενικά ''όχι''.
  • Ψώνισα καταπληκτικά κοσμήματα και μάλιστα χειροποίητα από πλανόδιους στο Γκάζι. Γιατί να πληρώσω τα ενοίκια του καθε καταστήματος;
Με αυτά και μ'αυτά, κατάφερα να εξοικονομήσω αρκετά ευρουλάκια στην άκρη, τα οποία θα με συντροφεύσουν στο ταξίδι μου και θα μου εξασφαλίσουν τουλάχιστον την επιστροφή μου!!! Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού κορίτσια!



By: Sandy Antonakaki

2 σχόλια: