Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

14 χρόνια χωρίς την Αλίκη

Πείτε ό,τι θέλετε! Δεν ξέρω πότε η Αλίκη ξεκίνησε να θεωρείται passe, αλλά όποια από εσάς πει ότι μεγάλωσε χωρίς τις ταινίες της ( και την Candy-Candy εμείς που είμαστε κοντά στα -άντα), λέει ψέματα!
Η Αλίκη μας δίδαξε την τσαχπινιά, το νάζι, την καπατσοσύνη αλλά και τη σκληρότητα εκεί που πρέπει (ακόμα και τη ''μαγκιά'' χωρίς να χάνει την θηλυκότητά της). Αν σκεφτεί κανείς ότι οι ταινίες της βγήκαν κατόπιν Μεσοπολέμου σε μία εξαθλιωμένη Ελλάδα, χωρίς χρήματα και τηλεόραση, μπορείτε να φανταστείτε ότι οι ταινίες της όπως και ολόκληρος ο Ελληνικός Κινηματογράφος τότε, έδιναν χαρά αλλά και ελπίδα! Έψαξα και βρήκα στο διαδίκτυο ορισμένες φωτογραφίες της και συνειδητοποίησα ότι για την Ελλάδα ήταν τότε το fashion icon! Ελλείψεως πληροφόρησης και διαδεδομένων ΜΜΕ, ''εισήγαγε'' οτιδήποτε νεόφερτο και μοντέρνο ερχόταν από το εξωτερικό. Αν παρατηρήσετε τις φωτογραφίες θα δείτε πόσο ''επίκαιρο'' είναι το ντύσιμό της: παστέλ χρώματα, floral και cocktail φορέματα , λουλούδια (πολλά λουλούδια ) στα μαλλιά, κοραλλί κραγιόν, πτι καρώ, 70's φορέματα με έντονα prints, καπέλα, hair bands και φουλάρια,μεγάλα γυαλιά, ανδρόγυνο look,  μακριά φορέματα αλλά και μίνι, ριγέ, ασύμμετροι ώμοι, πούλιες και ένα σωρό άλλες τάσεις που επανήλθαν στη μόδα πρόσφατα! Αντιγράψτε την ανεπιφύλακτα αλλα please, pleasssssse...μακριά από τον λαχανόκηπο στο κεφάλι (1-2 άνθη αρκούν) και προς Θεού όχι ψεύτικες βλεφαρίδες (άντε να τις ξανακολλήσεις καλοκαιριάτικα!)





































































By: Sandy Antonakaki

6 σχόλια:

  1. i aliki eixe tin kalyteri gkarntarompa pou exei perasei apo ton elliniko kinimatografo!!!
    polu oraio post,bravo :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλίμονο αν δεν της έκανες μνεία! Στο Δόλωμα είναι πολύ κομψή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλίμονο και δεν το σχολίαζες!!! Πού είναι η αδερφή σου να το δει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα βλέπει κανά αφιέρωμα στην τηλεόραση (υποθέτω!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. παρολο που εχω δει τις ταινιες εκατονταδες φορες, τωρα που βλεπω ολες τις φωτο μαζι συνειδητοποιω ποσο in fashion ηταν η αλικη!! ωραιο post! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 8EA KOUKLA K PANTA STYLATH!!!!Ma einai dunaton meta apo TOSA xronia k na tin vlepoume akoma k na einai TOSO stulati?????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή